Winnaars Steekspel – vernieuwd borduren

Aan het eind van een zeer succesvolle en drukbezochte expositie Steekspel vond de prijsuitreiking plaats van de inzendingen voor deze tentoonstelling. Een uit deskundigen bestaande vakjury koos drie prijswinnaars en het publiek zorgde voor een publieksprijs. De uitreiking van de prijzen vond in de tuin achter het museum plaats.

Lever een kunstwerk in, dat valt onder de categorie Innovatief borduren. Dat was de opdracht die vooraf aan de aspirant deelnemers was gegeven. Aan die opdracht werd ruimschoots voldaan, zo concludeerde Carola van
Mokveld, die namens de vakjury de prijzen uitreikte. Er kwam een groot aantal inzendingen van een gemiddeld
hoogstaande kwaliteit. Dat maakte het werk van de jury niet gemakkelijk. De vakjury bestond uit: Karen van Paassen
(curator van tentoonstellingen), Ine de Boer (eigenaar van een reisbureau in textielreizen) en Carola van Mokveld (beeldend kunstenaar en docent).

Gezamenlijk kenden zij de eerste prijs toe aan het werk Na Regen van Hillie den Besten. De tweede was voor Almut Raaymakers met As Times Goes By en de derde voor Corine Post met De Vier Jaargetijden. De jury heeft gemeend nog een categorie te moeten toevoegen als een aanmoedigingsprijs en die kwam op naam van Marieke Hoogendoorn met De Giraf. Ook voor de kinderen was er een prijs. Die ging voor Dinsdagmiddaglol naar Karlijn van Loon. Tenslotte was er de uitreiking van de publieksprijs, waar voor een groot aantal briefjes was ingeleverd. Die ging naar Teuny Bakker ging voor Textile Natuur.