Kinderen

foto 5468px kids museum verkleden2Voor kinderen is Museum De Koperen Knop erg leuk. Er is altijd wat te doen en te zien. Een bijzondere expositie, het voorhuis van het museum, de museumtuin, een speurtocht, meewerken met de smid of een bezoek met je school. Het is ook leuk om over het museum of iets daaruit een spreekbeurt op school te houden. Ook kun je er met je vriendjes je verjaardag vieren.

EXPOSITIES

Als je wilt weten welke expositie er is, moet je even op de pagina exposities kijken. Of op de pagina met activiteiten, over wat er bij de expositie wordt georganiseerd. Bij sommige exposities worden speciale speurtochten gemaakt en vaak zijn er ook kleurplaten, die bij een expositie passen. Als je meer wil weten kun je altijd een van de suppoosten vragen. Die willen je altijd helpen.

 

583px kids smederij

VOORHUIS 

Hier vind je van alles uit de tijd dat je opa en oma nog klein waren. De mensen sliepen niet in een bed, maar in een bedstee. Heel gezellig met gesloten deurtjes of gordijn, elke nacht in je eigen tentje. Centrale verwarming, zoals die nu overal is, was er vroeger niet. Er was een grote open haard in de schouw, waar men zich moest warmen en waar ook het eten werd gekookt. Zo zijn er heel veel dingen die nu heel anders zijn dan toen. Meer informatie vind je in elke ruimte.

MUSEUMTUIN

In de grote tuin achter het museum is van alles te zien over de geschiedenis van de natuur. Tijdens een tuinwandeling kom je veel tegen. Leuk is ook het kippenhok vooraan de tuin. En als je geluk hebt is de smid aanwezig, waar je mag meehelpen.

KINDERFEESTJE

Kinderrondleiding (kosten € 5,- per kind) met of zonder speurtocht, limonade met wat lekkers voor de kinderen, de begeleiders koffie of thee en de jarige een klein cadeautje.

Uit te breiden met:

 • Verkleedkist € 5,– per groep.
 • Workshop tegel schilderen € 1,50,– per persoon inclusief materialen.
 • Workshop bord schilderen € 2,- per persoon inclusief materialen.
 • Workshop kroontjespen/ganzeveer schrijven € 3,- per persoon inclusief schriftje en inktlap.
 • Workshop schilderen op doek € 5,- per persoon inclusief materialen.
 • Een bezoek aan de smid (als deze aanwezig is).
 • Oud Hollandse kinderspelen.

Kinderfeestjes moeten altijd geruime tijd van te voren worden gereserveerd. Lees hier meer.

MUSEUMINSPECTEURS

Lijkt dit je een leuk museum? Word dan een museuminspecteur! Op de website van de museuminspecteurs kan je hier meer over lezen. Je kunt natuurlijk de app gebruiken of je kunt hier een inspectierapport downloaden. Vul hem in na je bezoek aan het museum, geef je score door en maak kans op hele leuke prijzen! Op de website van de museuminspecteurs kan je ook lezen hoe andere inspecteurs het in ons museum vonden. Goed hé?

WATERPASPOORT

Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam doet mee met het project waterpaspoort. In dat paspoort staan instellingen in Zuid-Holland Zuid, die een raakvlak hebben met het water. Omdat De Koperen Knop van oorsprong een waterboerderij is, past dit museum helemaal in dit project. Bij een bezoek aan een van de instellingen krijg je een stempels en vanaf vijf stempels maak je kans op een mooie prijs. Lees meer >>

WAT IS ER NOG MEER

 • Er zijn speurtochten voor verschillende leeftijdsgroepen.
 • Op de grote museumzolder draaien altijd verschillende films.
 • Er is van alles te zien over heel belangrijke archeologische opgravingen, van Trijntje, die enkele kilometers van het museum vandaan was begraven.
 • In de koffiekamer zijn koeken en frisdrank te koop.
 • Een kijk- en voeltafel: In een museum moet je kijken met je ogen en niet met je handen. Daarom is er een tafel met diverse voorwerpen, waar je aan mag komen en mag proberen er het juiste kaartje bij te leggen.
 • Kleurplaten voor de kleinere kinderen.