Museum

1280px-Museum_DeKoperenKnop_schouwVaste collectie

Het museum is gevestigd in een 17e eeuwse boerderij. In de verschillende kamers van de boerderij is de vaste collectie met vooral 19e eeuws meubilair ondergebracht. Ook is er in de bijgebouwen en in de tuin veel moois te zien.

 


Trijntje

Trijntje

In het museum ligt een reconstructie van Trijntje. De vrouw die 7500 jaar terug dicht bij het museum is begraven. Dit oudste opgegraven menselijk skelet van Nederland is in 1997 ontdekt tijdens archeologische voorbereidingen voor het tracé van de Betuweroute. In het museum is een paviljoen met archeologische vondsten. Er is ook een wandelroute van het museum naar haar vindplaats.


557px kids smederij

Smederij

Achter het museum vindt u de smederij. Als de smid aanwezig is brandt het smidsvuur en mogen de kinderen hem helpen.

 

 


 HoepmakerijHoepelmakerij

Ook is er een oude hoepmakerij. Hoepels werden vroeger in de regio veel gemaakt voor de kuiperij, het maken van tonnen. Op speciale dagen worden daar hoepels gemaakt en soms ook op zaterdag.

 


300x226 museumtuin boomgaard kleinTuin

Loop eens door de prachtige tuin en ervaar in ieder jaargetijde de schitterende flora en fauna van de Alblasserwaard. De tuin kent naast een authentieke griendcultuur een moerascultuur, weideland, maar ook bijen en veel fruitbomen.

 

 


Theetuin Koperen KnopTheetuin

Sinds 2016 is het theehuis gerenoveerd en in gebruik genomen met het omliggende terras als theetuin waar u bij mooi weer kunt genieten van een kop thee of koffie met wat lekkers!

 

 

 


stookhuisjeStookhuisje

Bij veel boerderijen stond vroeger een stookhuisje, hier in de streek ook wel stookhok genoemd. Bij het museum is een stookhuisje uit de regio opnieuw opgebouwd. Een stukje historie dat bewaard is gebleven voor de toekomst.

 

 

 


 680px wagenschuur

Wagenschuur

In de wagenschuur kunt u een veelheid aan karren en wagens zien in een naar origineel ontwerp gebouwde open wagenschuur.