Theetuin

Theetuin Koperen KnopMuseum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam heeft een gezellige theetuin. De tuin is geopend bij goed weer in de periode april tot en met september. Op het grote verhoogde terras achter het museum is het heerlijk vertoeven. De tuin en het al bestaande theehuisje zijn van alle gemakken voorzien. Doordat het museum beschikt over meerdere mogelijkheden kan er bij minder gunstig weer in het Museumcafé iets gedronken worden. 

De theetuin is in 2016 beoordeeld door het AD met een 8,2 tijdens de terrassentrofee!

Lees hier het hele artikel: Terrassentrofee AD 2016

ASSORTIMENT

De museumtuin is bij goed weer op dinsdag tot en met zaterdag open. Normaal van 13.00 tot 16.30 uur en op zaterdag al om 11.00 uur. Als u met een groep eerder dan 13.00 uur van de theetuin wilt genieten of als de sluitingstijd van 16.30 uur u te vroeg is, belt u een paar dagen van te voren even. De theetuin is ook uitstekend geschikt voor een lunch of een high tea, maar dat moet er wel vooraf worden gereserveerd.

Als de tuin niet open is, kunt u tijdens de gebruikelijke openingsuren terecht in het Museumcafé. Naast verschillende bijzondere theesoorten zijn er in de tuin ook diverse soorten koffie verkrijgbaar (gemaakt van verse bonen) en een assortiment frisdranken. Voor wie trek heeft in wat lekkers zijn er speciale zoetigheden en diverse tosti’s. Er wordt ook bier en wijn geschonken en er is een beperkt assortiment ijs verkrijgbaar.

DE KOPEREN KNOP

Natuurlijk biedt het museum u veel meer. Genieten van de grote museumtuin is bij een bezoek aan de theetuin zeer aantrekkelijk. Maar ook een kijkje in het museum, waar telkens weer interessante exposities te zien zijn. Het theetuinteam van De Koperen Knop kan nog enkele vrijwilligers gebruiken, maar er is ook ander vrijwilligerswerk in het museum te doen.

De theetuin is mede mogelijk gemaakt door een gift uit het Rivierenlandfonds.