Expositie vernieuwd borduren 1 april tot 10 juni 2017

img_0730Steekspel is de titel van de voorjaarsexpositie over innovatief borduren die Museum De Koperen Knop in het voorjaar van 2017 organiseert. Een heel bijzondere expositie, samengesteld uit door het publiek aangeboden werken en voorwerpen. 

Tien weken lang staat de expositieruimte van Museum De Koperen Knop in het teken van vernieuwd borduren. Aan de expositie is een wedstrijd gekoppeld. De inschrijving is inmiddels gesloten

Van 1 april tot en met 10 juni 2017 organiseert Museum De Koperen Knop de expositie Steekspel. De expositieruimte zal dan geheel gevuld zijn met de inzendingen van deelnemers aan de wedstrijd vernieuwd borduren. Tegelijkertijd komt op de expositie ook de geschiedenis van de borduurkunst uitgebreid in het voetlicht te staan.

Borduren leeft weer. Er is een hernieuwde belangstelling voor borduren. Niet alleen bij vrouwen, maar ook steeds meer mannen gaan zich toeleggen op dit kunstige naald- en draadwerk. Om dit nog verder te stimuleren heeft de expositiecommissie van De Koperen Knop besloten dit onderwerp naar voren te halen en er een expositie over samen te stellen.

De opzet is dat er alleen nieuw werk op de expositie te zien is, dat nog niet elders tentoongesteld is geweest. De opening van de expositie is op zaterdag 1 april 2017. Aan de wedstrijd van de expositie zijn twee soorten prijzen verbonden, een publiekprijs en een juryprijs. Een deskundige jury zal zich uitgebreid over de inzendingen buigen en het publiek dat de expositie bezoekt krijgt de gelegenheid om door middel van de invulling van kaartjes aan te geven welk werk zij voor een prijs in aanmerking willen laten komen.

dscn2217Voor kinderen tot en met 14 jaar komt er bij de expositie een exclusieve kidshoek en voor hen is er ook een speciale kidsprijs beschikbaar, die eveneens door zowel een jury als het publiek wordt bepaald.