Foto-expositie ‘Rondom 1957’ HAGI-festival

Foto: Suzanne Heikoop – SHe fotografie

Museum De Koperen Knop heeft ter gelegenheid van het HAGI-festival 2017 een korte foto-expositie ingericht. Aan bewoners is gevraagd foto’s in te leveren. Het museum heeft een impressie gemaakt met de foto’s die hiervoor in aanmerking kwamen. Deze expositie loopt door het hele museum en is te zien tot en met eind oktober 2017. De opening van de expositie werd verricht door commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland.

Wat vooral opvalt bij het bekijken van de foto’s is hoe gigantisch veel er is veranderd in de afgelopen zestig jaar. Bijna alles was toen een heel stuk rustiger. Straten met een of twee geparkeerde auto’s, koeien die heerlijk liggen te herkauwen in de Giessendamse weilanden, het opspuiten van het industrieterrein in de Havenstraat, mensen bezig met hun dagelijkse zaken, op een manier, die we nu bijzonder vinden. Het is alleen maar genieten!

Tewaterlating op scheepswerf De Merwede

Helaas moest het museum een keuze maken op basis van de geschiktheid van het ontvangen fotomateriaal. Veel materiaal van zestig jaar terug is nog niet geschikt om  te worden uitvergroot, zonder dat er onscherpe of vage foto’s ontstaan. Desondanks heeft het museum toch kans gezien om een leuke collectie uit te vergroten en te exposeren. Het zal bij u als bezoeker tal van leuke herinneringen oproepen.

De expositie is te zien in het museum tijdens de openingsuren: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Van harte welkom!