WINTERWANDELING IN JANUARI
Lekker op stap gaan en bewegen. Wandel binnenkort ook mee door een winters Hardinxveld-Giessendam. Met een routekaartje, waarop is aangegeven wat onderweg te zien is. U ontdekt daarbij zeker ook nieuwe dingen. Met een stop voor een winters drankje en ter afsluiting heerlijke erwtensoep. Zaterdag 20 januari 2024: een cultuurhistorische wandeling door Hardinxveld-Giessendam, met de start tussen 12.00 en 14.00 uur.

 WAT U MOET WETEN

  1. Meldt u voor 18 januari 2024 aan bij Museum De Koperen Knop: koperenknop@koperenknop.nl of 0184-611366.
  2. Haal 20 januari tussen 12 en 14 uur de routebeschrijving en een deelnamebewijs (voor de consumpties) af bij Kathy’s Restaurant, Stationsstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam.
  3. U start direct met de wandeling. Deelname en consumpties zijn gratis. Onderweg krijgt u een gratis winterse consumptie bij De Buurman, Peulenstraat 159.
  4. Zorg dat u uiterlijk 17.00 uur terug bent bij Kathy’s restaurant voor de overheerlijke erwtensoep.

SAMENWERKENDE ORGANISATIES
De kosten worden betaald door het Ondernemersfonds Hardinxveld-Giessendam en de gezamenlijke uitvoering ligt bij Stichting Cultuur in Hardinxveld-Giessendam (route), Museum De Koperen Knop (administratie) en de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam (informatie onderweg). De basis voor de wandeling is de lijst van cultuurhistorische erfgoederen, die begin 2023 in boekvorm verscheen.

PLAATSELIJKE CULTUURHISTORIE
Centraal in de wandeling staat de cultuurhistorie van Hardinxveld-Giessendam. Begin 2023 verscheen een boekwerk met meer dan 200 panden die bijzondere aandacht verdienen. Langs een deel van die panden gaat deze wandeling. In de routebeschrijving staat informatie, waaruit de bijzonderheid van die panden duidelijk wordt. U bent als deelnemer niet alleen in beweging, u wordt ook geïnformeerd over zaken die u misschien nog niet wist.