Voor kinderen is Museum De Koperen Knop erg leuk. Er is altijd wat te doen en te zien. Een bijzondere expositie, het voorhuis van het museum, de museumtuin, een speurtocht, meewerken met de smid of een bezoek met je school. Het is ook leuk om over het museum of iets daaruit een spreekbeurt op school te houden. Ook kun je er met je vriendjes je verjaardag vieren.

Expositie

Als je wilt weten welke expositie er is, moet je even op de pagina exposities kijken. Of op de pagina met activiteiten, over wat er bij de expositie wordt georganiseerd. Bij sommige exposities worden speciale speurtochten gemaakt en vaak zijn er ook kleurplaten, die bij een expositie passen. Als je meer wil weten kun je altijd een van de suppoosten (medewerkers) vragen. Die willen je altijd helpen.

Museuminspecteur

Lijkt dit je een leuk museum? Word dan een museuminspecteur! Op de website van de museuminspecteurs kan je hier meer over lezen. Je kunt natuurlijk de app gebruiken of je kunt een inspectierapport downloaden. Vul hem in na je bezoek aan het museum, geef je score door en maak kans op hele leuke prijzen! Op de website van de museuminspecteurs kan je ook lezen hoe andere inspecteurs het in ons museum vonden. Goed hé?

Het museum & de tuin

Hier vind je van alles uit de tijd dat je opa en oma nog klein waren. De mensen sliepen niet in een bed, maar in een bedstee. Heel gezellig met gesloten deurtjes of gordijn, elke nacht in je eigen tentje. Centrale verwarming, zoals die nu overal is, was er vroeger niet. Er was een grote open haard in de schouw, waar men zich moest warmen en waar ook het eten werd gekookt. Zo zijn er heel veel dingen die nu heel anders zijn dan toen. Meer informatie vind je in elke ruimte.

In de grote tuin achter het museum is van alles te zien over de geschiedenis van de natuur. Tijdens een tuinwandeling kom je veel tegen. Leuk is ook het kippenhok vooraan de tuin. En als je geluk hebt is de smid aanwezig, waar je mag meehelpen.

Waterpaspoort

Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam doet mee met het project waterpaspoort. In dat paspoort staan instellingen in Zuid-Holland Zuid, die een raakvlak hebben met het water. Omdat De Koperen Knop van oorsprong een waterboerderij is, past dit museum helemaal in dit project. Bij een bezoek aan een van de instellingen krijg je een stempels en vanaf vijf stempels maak je kans op een mooie prijs.

Leren in het museum

In het kader van historische en culturele educatie geven wij u graag een overzicht van de mogelijkheden in Museum De Koperen Knop.

Er zijn door ons verschillende lessen gemaakt om aan verschillende groepen te geven.  Ook is er de mogelijkheid om een aanvraag voor een les te doen waar wij op in kunnen spelen.

De lessen worden ’s morgens ingepland. Gelieve enkele weken van te voren een afspraak te maken zodat er in overleg eventuele aanpassingen kunnen worden gedaan of aanvullend lesmateriaal worden besproken.

Een kinderfeestje in het museum

Hiervoor heeft het museum verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je leeftijd en wat je wilt. Er kan een keuze gemaakt worden uit de verschillende activiteiten, in combinatie met verschillende extra’s.

Een feestje duurt ongeveer 2 uur. Kinderfeestjes en workshops moeten altijd van te voren worden gereserveerd, dit graag minimaal 2 weken van te voren.