Op zaterdag 8 februari 2020 kunt u meegenieten van een bijzondere winterwandeling. Op verschillende tijdstippen kunt u starten aan de Kerkweg in Hardinxveld-Giessendam en vervolgens onder begeleiding een prachtige tocht lopen. Onderweg zijn vier unieke stops in de wandeling opgenomen. U kunt zich reeds nu aanmelden.

De wandeling start vanaf 15.00 uur elke 20 minuten. Die start is op de Kerkweg, waar u wordt geregistreerd. Dan wandelt u onder begeleiding van een gids, die u onderweg het een en ander zal vertellen over waar u langs komt, naar de Parallelweg. Net voor de Sluisweg is er een eerste stop, waar u wordt getrakteerd op heerlijke chocomel of iets sterkers.

Dan vervolgt de wandeling naar het voormalige oude station, waar u met een boot over de Giessen wordt gezet. Daar krijgt u in een oude stal een verhaal te horen over bijzondere gebeurtenissen uit vervlogen tijden in Giessendam.
Dan wandelt u terug naar Binnendams om in Museum De Koperen Knop te genieten van een lekkere kop erwtensoep, een bezoek aan de expositie Onder Nul en een lekker drankje. Na afloop daarvan vindt de terugkeer plaats naar de startplek, waarbij de gids u opnieuw wat zal vertellen over de omgeving waar u door wandelt.

U kunt zich opgeven bij Museum De Koperen Knop: Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Dit kan ook per mail naar directiesecretariaat@koperenknop.nl of per telefoon 0184-611366. Geef daarbij het aantal personen en de door u gewenste begintijd (15.00, 15.20, 15.40, 16.00, 16.20, 16.40, 17.00 of 17.20 uur) door. Houd er wel rekening mee dat er maximaal 12 personen per wandeling meekunnen, dus vol is vol. De kosten zijn € 10,– per persoon, inclusief alle consumpties. Graag vooraf betalen op NL 93 RABO 03950 01 005. De organisatie van de wandeling is in handen van de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam en Museum De Koperen Knop.