EXPOSITIE  75 jaar Vrijheid is uitgesteld tot nader order

5 mei 2020 is de dag dat Nederland herdenkt en viert dat we 75 jaar in vrijheid leven. De Koperen Knop schenkt daar uitgebreid aandacht aan in een breed opgezette expositie. Te zien van 25 april t/m 20 juni 2020.

5 mei 2020 is de dag dat Nederland herdenkt en viert dat we 75 jaar in vrijheid leven. De Koperen Knop schenkt daar uitgebreid aandacht aan in een breed opgezette expositie.

Centraal daarin staan de Merwedegijzelaars, een groep van  honderden jonge mannen die in 1944 uit Giessendam, Hardinxveld, Sliedrecht en Werkendam bij een razzia zijn opgepakt, afgevoerd naar Amersfoort en in een veel gevallen doorgevoerd naar Duitsland waar een deel van hen het leven liet.

Ook andere onderwerpen komen in beeld, zoals de honger en de hiervoor georganiseerde voedseltochten naar het al bevrijde Brabant. De verschillende bombardementen krijgen aandacht, evenals de Joden- en andere vervolging, propaganda, het goed of fout zijn en natuurlijk de bevrijding.

Het wordt een zogenaamde expositie-plus, want behalve in de expositieruimte worden er ook in andere delen van het museum aandachtspunten ingericht.

Op de expositie wordt ook de nadruk gelegd op de wereld anno 2020, waarin alle thema’s van de expositie nog volop te merkbaar zijn. Te zien van 25 april tot en met 20 juni 2020.

HET MUSEUM

Museum De Koperen Knop is gevestigd in een statige boerderij in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, bijgebouwen, een museumcafé met terras en meer. Laat u eens verrassen in een bijzondere ambiance.

PROGRAMMA

Klik hier voor het programma