Deze zomer is Donald Duck op bezoek in Museum De Koperen Knop. Van 23 juni tot en met 8 september 2018 maakt deze drukdoende eend met zijn familie en vriendjes de dienst uit in en rond de eeuwenoude boerderij. Er is veel te zien en ook veel te doen, voor jong en oud.  

In de zomer van 2018 staat Museum De Koperen Knop in het teken van Donald Diuck en zijn vele vriendjes. Vanuit vier invalshoeken is de leefomgeving van Donald Duck in beeld gebracht. Op tal van manieren komt de eend terug in de expositie. Er is ook een speciale leeshoek waar kinderen kunnen genieten van de vele magazines en boeken en voor de klussers is het lab van Willy Wortel nagebootst.

Tijdens de expositie zijn er aanvullende activiteiten. Meer daarover leest u bij activiteiten. In juli en augustus is er vooraan in het museum een ‘spellenplein’ ingericht en ook kan er worden deelgenomen aan een detectivespel.

Donald Duck vormt een pracht expositie voor jong en oud. Ouders met kinderen en grootouders met kleinkinderen zullen zich zeker vermaken. De koperen knop beschikt daarnaast over een permanent gedeelte, een grote ontvangstruimte en een heerlijke museumtuin met bijgebouwen. Het museum heeft een museumcafé en van april tot oktober is bij goed weer de theetuin open.

Centraal in de expositieruimte staan Donald Duck, samen met Katrien, Oom Dagobert en de Zware Jongens. Met behulp van kamertjes is een beeld geschetst van het dagelijks leven van deze vier hoofdpersonen. Er zijn kunstvoorwerpen te zien, verzamelobjecten en veel speelattributen. Natuurlijk ontbreekt het tijdschrift zelf niet. Daarvan zijn er vele honderden aanwezig. Ook heel bijzondere Donald Ducks, in het Fries en in vreemde talen. Dankzij een geslaagde oproep hebben diverse deelnemers kunstuitingen ingeleverd, maar ook van een van de officiële tekenaars van de strip zijn tekeningen aanwezig. Een groot aantal enthousiaste mensen heeft materialen beschikbaar gesteld en er is zelfs een heus speelwerktuig, waarop voor € 0,50 even van Donald Duck kan worden genoten.

ACTIVITEITEN

Voor kinderen – desgewenst ook de oudere kinderen – is er een leeshoek in gevangenissfeer en kan er onder het toeziend oog van Lampje worden geknutseld in het lab van Willy Wortel. Er is een speurtocht door de expositie en achter het museum is een spellenplein ingericht. Ook kan er een detectivespel worden gespeeld. Daarnaast zijn er diverse kinderworkshops:

8 augustus 2018 13.00-16.30 uur: doorlopend hout beplakken o.l.v. Teuny Bakker.
5 september 2018 13.00 en 15.00 uur: Donald Duck illustraties maken o.l.v. Maaike Slingerland.
8 september 2018 10.00-15.00 uur: doorlopend hout beplakken o.l.v. Teuny Bakker.