EXPOSITIE & WEDSTRIJD AMATEURKUNST

 In het voorjaar van 2023 organiseert Museum De Koperen Knop een expositie over amateurkunst.
Hierop is de veelzeggende titel ‘HET IS LENTE’ van toepassing.

VRAAG
Regelmatig krijgt het museum de vraag voorgelegd wanneer er weer eens een amateurkunst-expositie komt. Die gaat er volgend jaar komen: van 4 februari t/m 25 maart 2023 is de expositieruimte geheel gereserveerd voor iedereen die met plezier kunst maakt. Wat dat is, heeft de deelnemer zelf bepaald. Een schilderij, een keramisch voorwerp, een tekening of aquarel, iets van glas of van metaal. Misschien wel van hout, kunststof of wat van textiel.

WEDSTRIJD
Aan de inzendingen is ook een wedstrijd verbonden. Afhankelijk van de diversiteit van wat wordt aangeboden voor de expositie, worden er prijzen bepaald voor uiteenlopende categorieën. Er zal een deskundige jury worden samengesteld, die zich over de werken gaat buiten. Daarnaast krijgt ook het publiek de gelegenheid om een publieksprijs toe te kennen.

HET MUSEUM
Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open; dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum is gevestigd in een grote monumentale voormalige boerderij. Er is naast een grote expositieruimte ook een permanent gedeelte, er zijn diverse bijgebouwen, een grote museumtuin, een royale zaalruimte en een museumcafé met terras. Groepsbezoek en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Voor vragen kunt u mailen met koperenknop@koperenknop.nl of bellen naar 0184-611366.