Een expositie over de geschiedenis en de veelzijdigheid van een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal poppetjes met bijbehorende accessoires.

Bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar, met speciale sets voor jongere kinderen. Het speelgoed wordt sinds 1974 geproduceerd.

De ontwikkelde figuren zijn 7,5 cm hoog, de grootte van een kinderhand, en zijn gebaseerd op de dan niet meer geproduceerde tinnen soldaatjes. Een aantal eigenschappen van de speelgoedfiguurtjes ontstonden na het bestuderen van het gedrag van spelende kinderen. De poppetjes kregen genoeg bewegende delen om van houding te veranderen, maar niet zo veel dat het speelgoed te ingewikkeld wordt. De lachende gezichtjes hebben geen neus, omdat die ook op kindertekeningen vaak ontbreekt. Het succes is mede te danken aan de oliecrisis, die in 1974 zorgde voor sterke prijsstijgingen van het grote plastic speelgoed.

Intussen is het aantal figuurtjes, accessoires en thema’s zeer sterk uitgebreid. Al na twee jaar kwamen er ook voertuigen en gebouwen op de markt. Dat Playmobil zo’n grote vlucht heeft gemaakt is onder meer te danken aan een Nederlandse importeur, die in 1974 tegen de sluitingstijd van de speelgoedbeurs in Neurenberg een order plaatste voor meer dan een miljoen gulden.