WINTERSE EXPOSITIE ‘ONDER NUL’

Onder de veelzeggende titel ONDER NUL staat Museum De Koperen Knop komende winter in het teken van het schaatsen. Centraal in de expositie staat de schaats in al zijn vormen en voorkomen. Naast de geschiedenis van de schaats en de schaatssport zal er ruime aandacht zijn voor ijs- en winterplezier, waarbij nostalgische verlangens naar winters van weleer zeker naar boven zullen komen. 

 

SCHAATSEN
Dankzij de enthousiaste bereidheid van een aantal verzamelaars van schaatsen en bijbehorende attributen kan er een expositie worden neergezet, die een echt Hollands karakter zal hebben. Ook wordt er aandacht gegeven aan van alles dat er rond schaats- en ijspret te beleven valt. De schaatswedstrijden, ijsvrij van school, koek en zopie, de molentochten, het schaatsenslijpen en nog veel meer.

NEDERLAND EN FRIESLAND
Veel Alblasserwaarders hebben iets met Friesland, wat blijkt uit de vele streekbewoners die ooit hebben deelgenomen aan een van de beroemde Elfstedentochten. Ook daar wordt het nodige van getoond. Tevens vindt u er sleden in verschillende vormen, schaatskleding, schaatspetjes, fotomateriaal, films en nog veel meer.

EXPOSITIE
De expositie is te zien van 30 november 2019 tot en met 29 februari 2020. In deze periode zijn er in het Museumcafé bij de schaats- en ijspret behorende lekkernijen te koop, zoals punch en erwtensoep. Op dit moment wordt er nog hard aan gewerkt om de expositie voor te bereiden. Houdt de pers en de website van het museum in de gaten voor meer informatie.

HET MUSEUM
De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op 25 december en op 1 januari 2019 is het museum gesloten. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Voor vragen of aanbiedingen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of belt u met 0184-611366. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, bijgebouwen, een ontvangstruimte en een museumcafé.