EXPOSITIE  Spannende Troep

HET IS KUNST OM VAN AFVAL IETS TE MAKEN

Van 4 juli t/m 19 september 2020 kunt u in Museum De Koperen Knop tijdens de bijzondere expositie, getiteld Spannende Troep, zien hoe het kunst is om van afval iets te maken.

Duurzaamheid speelt in de hedendaagse samenleving een steeds grotere rol. De Koperen Knop sluit daarbij aan met de zomerexpositie, die is gericht op een breed publiek, van jong tot oud. Voorheen was iets weggooien zonde. Nu is weggooien not done. Iets dat je niet meer doet. Alles is opnieuw te gebruiken, soms na recycling. Maar dat vergt wel nadenken. Dat toont het museum van 4 juli tot en met 19 september 2020. U ziet er wat er zoal kan met spullen die we niet meer nodig hebben. En dat is veel. Met wat creativiteit kunnen we van alles maken uit materiaal dat we niet meer nodig hebben.

Voor de kinderen is er een jungle, helemaal gemaakt van weggooimateriaal. Ook is er van overtollig materiaal gemaakte kunst en krijgt de bezoeker handigheidjes en tips om zelf aan de slag te gaan.

De bezoekers wordt getoond dat er veel manieren zijn om van niets iets te maken. Voor de kids is er in de zomermaanden juli en augustus een speciale detectiveroute, die eindigt in een knutselbak, waar ze heel eenvoudig uit afval zelf iets kunnen maken.

HET MUSEUM

Museum De Koperen Knop is gevestigd in een statige boerderij in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, bijgebouwen, een museumcafé met terras en meer. Laat u eens verrassen in een bijzondere ambiance.