EXPOSITIE STOOF
Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam sluit 2023 af met een bijzondere expositie. Onder de titel STOOF wordt een relatie gelegd tussen gezelligheid en sfeer. Bij stoof kan worden gedacht aan lekker gestoofd eten, een stoofpotje. Maar ook aan warme voeten, een kacheltje en aan een houtstoof. Daarbij wordt een link gelegd met duurzaam verwarmen of warm maken. Een warme expositie, van 2 december 2023 t/m 27 januari 2024.

Bij het woord stoof wordt al snel gedacht aan gestoofd eten. Of aan een voetenstoof. Beide komen in tal van uiteenlopende vormen en uitvoeringen voor. Al naar gelang van het gebruik. Maar er zijn veel meer zaken die de naam stoof dragen, zoals de onderkant van houtgewas. Zo kent een knotwilg drie varianten qua lengte: een voetstoof, een kniestoof en een hoofdstoof. En ook is er de theestoof, de stoofkachel, de stooftest, de stoofhaak, het stoofhout en nog veel meer. Op de expositie zullen veel van die zaken als object te zien zijn. Ook wordt aandacht geschonken aan de duurzaamheid, die al die oude stoofobjecten en stoofmanieren in zich hebben. Daarbij komt ook in beeld hoe deze toepassing in de huidige tijd weer terugkomt in de vorm van stoofkussens en slow cookers. Het gaat gezellig worden met een warm gevoel, vanaf december van dit jaar.

HET MUSEUM
De expositie start op 2 december 2023 en kan worden bezocht tot en met 27 januari 2024. Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, Binnendams 6, 3373 AD. Voor inlichtingen belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een museumcafé en een kleine museumwinkel.