EXPOSITIE TEXTIELGOED…  25 september t/m 13 november 2021

Zoals bij veel musea speelt ook Copvid-19 een rol in het aanpassen van de expositieprogramma van Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Zo vindt de expositie Textielgoed – Gemaakt – Gemerkt nu in het najaar van 2021 plaats. Op dit moment wordt er nog steeds bijzonder textielmateriaal aangeboden en ook melden zich met regelmaat kunstenaars aan om op basis van de oude antieke voorwerpen nieuwe eigentijdse objecten te ontwerpen.

DE BASIS
Het idee achter deze unieke expositie komt voort uit de uitgebreide textielcollectie van het museum. Daarin bevinden zich heel bijzondere pronkrollen met diverse textieltechnieken. En daarbij zijn ook prachtige stoplappen en unieke merklappen van een zeer hoogstaand niveau. Mede daardoor vormen deze textiele juwelen een uitstekende basis om er wat meer mee te gaan doen dan opslaan in een depot.

NIEUWE KUNSTOBJECTEN
Het museum nodigt textielkunstenaars uit om nieuwe werken te ontwerpen, die zijn gebaseerd op deze kleinoden uit de museumcollectie. Inmiddels hebben zich al zo’n 35 deelnemers aangemeld maar er is plaats voor meer. Dus als u graag wilt meedoen en een van de nieuwe kunstwerken voor uw rekening nemen, kan dat altijd nog.

REAGEREN
Reacties om deel te nemen zijn welkom tot en met 31 december 2020. Geef daarbij aan dat u geïnteresseerd bent en wat uw specialiteit op het gebied van textiele kunst is. Het meesturen van voorbeelden (digitale foto’s e.d.) is daarbij zeer welkom. Het museum kijkt dan of dit past in de expositie en informeert u nader.