Vanaf 21 september 2018 is in Museum De Koperen Knop de expositie Denkend aan Holland te zien. Deze vormt de start van een regionaal project over het unieke landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Aan deze expositie is een fotowedstrijd gekoppeld. Iedereen wordt uitgenodigd om voor 18 augustus 2018 foto’s van het landschap in te leveren.

LANDSCHAP

Het landschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is uniek. Een prachtig veenweidelandschap, dat aansluit op de verstedelijkte en industriële rand aan de zuid- en westkant. Een gebied van door sloten gescheiden weilanden, met overal dorpen en bebouwingslinten. Met molens en kerken en heel veel boerderijen, meer dan 1400 in totaal. Een landschap dat het waard is om uitgebreid in beeld te worden gebracht, want het is misschien wel het mooiste gebied van Nederland. Een landschap om trots en zuinig op te zijn.

GROEN VERBINDT

De expositie en dus ook de fotowedstrijd maakt deel uit van een groot aantal regionale projecten, ondergebracht in Groen Verbindt. Tal van organisaties werken hierin samen en de provincie Zuid-Holland treedt op als begeleider en subsidieert een deel van de projectkosten. Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker draagt hieraan bij met een groot tentoonstellingsproject, Dat bestaat naast exposities uit een aantal andere activiteiten, die de komende anderhalf jaar in uitvoering worden gebracht.

ZO DOET U MEE:

 1. Maak voor 1 augustus 2018 een foto van iets dat te maken heeft met het
  landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dat mag van alles zijn. 
 2. De foto moet van goede kwaliteit zijn. 
 3. Stuur de foto digitaal via onderstaand contactformulier of per email naar koperenknop@koperenknop.nl. Als u niet
  over digitale mogelijkheden beschikt mag u ook een afdruk opsturen. 
 4. Alle inzendingen worden – digitaal – gebruikt in de expositie en mogen ook
  voor publiciteitsdoelen van het museum worden gebruikt. 
 5. Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en tijdens de opening van
  de expositie worden er vijf winnaars bekend gemaakt, die een prijs krijgen. De vijf winnende foto’s wordt opgenomen in de expositie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.