Museum De Koperen Knop is gereed voor het onderdeel cultuur van het Hagi-festival 2019. Zaterdag 7 september aanstaande is iedereen van harte welkom. Op de multiculturele markt, die voor de tweede keer wordt georganiseerd. Of bij het ook voor de tweede keer georganiseerde Nationaal Kampioenschap Pappelellen. Toegang en deelname zijn vrij.

WIN DE GOUDEN PAPPELEL
Na enkele succesvolle oefenavonden is alles gereed om een succes te maken van het Nationale kampioenschap, het Van Noordenne Open. Inmiddels is het programma van die dag bekend:

  • 11.00 uur start met voorrondes volwassenen.
  • 12.30 uur lunchbreak.
  • 13.00 uur start jeugdcompetitie.
  • Aansluitend: finalerondes volwassenen en jeugd.
  • 16.00 uur prijsuitreiking door de burgemeester en feestelijke afsluiting.

De beste spelers van de jeugd en volwassenen krijgen de wisselbokaal ‘de gouden pappelel’ mee en er zijn voor beide categorieën aantrekkelijke cadeaubonnen te winnen.
Aanmelden om aan het kampioenschap deel te nemen – dan kan er vast een wedstrijdschema worden gemaakt – kan nog steeds: directiekoperenknop@koperenknop.nl. Deelname is gratis, evenals frisdrankjes voor de jeugd.

GEZELLIGE MARKT
Diezelfde dag is er op het terrein van De Koperen Knop een gezellige markt waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar van alles te proeven, bekijken en te koop is. Nederlanders kunnen hier kennismaken met mensen van andere culturen en nieuwe Nederlanders kunnen een stukje van de Oer-Hollandse cultuur komen opsnuiven. Er is een muzikale omlijsting, er worden workshops gegeven en er is van alles te eten en te drinken. De dag begint om 10.00 uur en loopt door tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

IEDEREEN WELKOM
Er wordt op 7 september 2019 van alles georganiseerd. Niet alleen in het kader van het Hagi-festival 2019, ook omdat Museum De Koperen Knop dit jaar haar dertigjarig bestaan viert. Kom ook meegenieten van de cultuur van alledag, die rond het museum nog eens in het zonnetje wordt gezet. Met dank aan alle organisatoren, deelnemers en sponsors en natuurlijk een bijdrage uit de MAG-gelden.
Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.koperenknop.nl.