Het voorjaar komt eraan. Daarom organiseert Museum De Koperen Knop in de voorjaarsvakantie, op woensdagmiddag 1 maart 2023 een kinderworkshop. Daar wordt die middag onder deskundige leiding een canvasdoek gemaakt. En natuurlijk is het onderwerp Lente. Als je mee wilt doen moet je je vooraf aanmelden.

In het museum is op dit moment de expositie ‘Het is Lente’ te bewonderen. Daar zijn een kleine tachtig schilderijen en andere vormen van beeldende kunst te zien. Ze zijn door amateurkunstenaars gemaakt en op een mooie museale manier opgehangen en geplaatst. Door een deskundige jury zijn er inmiddels prijswinnaars uit alle inzendingen voor de expositie gekozen en de bezoekers kunnen nog tot en met 24 maart 2023 stemmen voor de publiekprijs.

Momenteel wordt de expositie veel bezocht door schoolgroepen. Dat past heel goed in het lesprogramma van dit moment, waar veel aandacht wordt geschonken aan het thema kunst en cultuur. Zelfs de kleinste kleuters komen met hun begeleiders en voor hen is er zelfs een speciale foto-speurtocht gemaakt, waarbij de ouderen moeten helpen met het oplossen.

Op woensdag 1 maart begint de kidsworkshop ’s middags om half twee en deze duurt tot ongeveer half vier. Elke deelnemer neemt de zelfgemaakte canvasdoek mee naar huis. De kosten bedragen € 7,50 per kind, wat bedoeld is als vergoeding voor het door het museum beschikbaar gestelde materiaal. Uiteraard is er ook drinken en wat lekkers in die prijs begrepen, terwijl de kids de hele middag gratis het hele museum mogen bezoeken.

Aanmelden kan via een email naar het directiesecretariaat: directiesecretariaat@koperenknop.nl. Bij het museum is voldoende parkeerplaats. Het adres van het museum is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam, telefoon 0184-611366.

Foto is van een bezoek door kleuters aan de huidige expositie Het is Lente.