LEZING OVER TEXTIELSCHATTEN

Op 24 oktober 2023 verzorgt Els de Baan een lezing getiteld ‘Textielschatten uit de kast’. Dit vindt plaats in Museum De Koperen Knop, waar op dat moment de expositie Textielparels te zien is. Bij deze expositie wordt een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd, waarvan deze er een is. Bij het museum betrokkenen krijgen 50% korting.

Zie voor de nog in voorbereiding zijnde andere activiteiten www.koperenknop.nl  

NIET ALLEDAAGS
Iedereen kent het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Zelden komt daarin textiel aan bod. Geen antiek doopjurkje, kleurige merklap, damasten servet of oude kledingonderdelen of streekdrachtmutsen. Dat komt omdat dergelijke objecten worden afgedaan als te alledaagse gebruiksvoorwerpen. Ze hebben slechts emotionele waarde, geen economische. Maar textiel heeft een heel andere waarde; het laat zien hoe het leven van onze voorouders eruit heeft gezien.

HET VERHAAL
Daarover gaat het verhaal dat Els de Baan houdt. Zij is naast mode- en textielspecialist ook taxateur van textiel. Zij vertelt graag over de ins en outs van de waardebepaling van textiele schatten. Welk type textiel was en is gewild en wat was en is minder gangbaar. En, niet onbelangrijk, wat is de plaats van textiele items binnen de kunst- en taxatiewereld.

DE LEZING
De lezing op dinsdag 24 oktober 2023 start om 14.30 uur en kost € 8,50 per persoon, inclusief een consumptie. Museumdonateurs, medewerkers en vrienden betalen slechts € 4,25 per persoon. U bent vanaf 14.00 uur welkom en na de pauze zal Els de Baan door u meegebracht oud textiel bespreken. U kunt vooraf een of meer kaarten reserveren door per persoon het genoemde bedrag over te maken op NL 93 RABO 03950 01 005 met vermelding van uw naam. Het museum is gevestigd: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam, 01843-611366 of koperenknop@koperenknop.nl

Kunsthistorica textiel, mode en kostuum

Kinderjurkje uit de museumcollectie