De lezing van 23 mei a.s. kan geen doorgang vinden wegens persoonlijke omstandigheden van de spreker Ritchie van Daal.

Ter gelegenheid van de huidige expositie in het museum ‘Drie dimensionaal’ houdt Ritchie van Daal een boeiende lezing. Hij zal daarbij ingaan op het specifieke van het 3D printen, waarbij alle moderne gebruiksmogelijkheden centraal staan. Want 3D printen heeft de toekomst. U wordt verzocht vooraf te reserveren. De entree bedraagt inclusief een consumptie en bezoek aan de expositie € 5,– per persoon. Donateurs krijgen € 1,– korting. De aanvang is 20.00 uur en om 19.30 uur gaat het museum open

Ritchie van Daal is landelijk bekend als specialist kenner van alles wat met 3D printen te maken heeft. In zijn verhaal zal hij aandacht schenken aan de diverse facetten van het onderwerp:

  • Wat is 3D printen.
  • Hoe verschilt dit van traditionele productievormen.
  • Welke vormen van 3D printen bestaan er.
  • Hoe gaat 3 printen precies in zijn werk.
  • Een korte geschiedenis van het 3D printen.
  • Het toepassingsgebied en de mogelijkheden en voordelen van het 3D printen in haar verschillende vormen, vooral toegespitst op de hoge mate van vormvrijheid en de nieuwe mogelijkheden binnen het produceren.
  • De nadelen en onmogelijkheden van het printen als industriële productietechniek en als consumenten product.

Ritchie van Daal zal hierbij ook zijn persoonlijke visie van het 3D printen en de toekomst ervan aankaarten. Denk daarbij aan Biomimicry en 3D printen, wat aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd. Het zal gaan over hoe 3D printen wordt toegepast in het werk, met specialisaties als prototyping en crossovers, wat uiteindelijk is overgegaan in spuitgiet- of metaalgiettechniek.
Aan het eind van de lezing is er volop ruimt om met Ritchie van Daal in een dialoogvorm informatie uit te wisselen en vragen te stellen.

De expositie in Museum De Koperen Knop is te bezoeken tot en met 14 september 2019. Het museum is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomer is het museum in juli en augustus ook op maandag open Van 13.00-17.00 uur.