Museum De Koperen Knop maakt zich op voor de komende kerstvakantie. Met in het voorhuis heel speciale kerstbomen, in de expositieruimte een nieuwe en bijzondere expositie en op 22 december 2018 is er een kinderkerstconcertOp die dag starten ook de zaterdagen, waarop het museum een speciaal kopje soep serveert. Alle reden om in elk geval in de komende kerstvakantie eens een bezoek aan het museum te brengen.

KERSTBOMEN
In aansluiting op de expositie Mode in Zwart Wit, die op 15 december 2018 van start gaat, zijn de kerstbomen en andere kerstversieringen in het museum ook uitgevoerd in zwart en wit. Dit kon dankzij een aantal creatieve bruikleengevers worden gerealiseerd. Ook buiten, op het grasveld voor het museum staat een grote kerstboom. Half januari 2019 verdwijnt de kerstsfeer weer om plaats te maken voor een aantal voorwerpen in zwartwit.

KINDERKERSTCONCERT
Op zaterdag 22 december vindt het inmiddels traditioneel geworden kinderkerstconcert plaats. Door Elise Hagenaar (harp), Sarah de Kock (harp) en Florianne Toet (dwarsfluit) zullen van 14.00 uur tot 15.30 uur kerstliederen ten gehore worden gebracht. Iedereen is daarbij van harte welkom. U betaalt alleen de entree voor het museum.

KOPJE SOEP
In het kader van 30 jaar De Koperen Knop zullen er in 2019 diverse extra activiteiten zijn. Een daarvan is de verkoop van een kopje soep. Samen met brood een heerlijke lunch, voor slechts € 3,–. Deze nieuwe activiteit start op zaterdag 22 december 2018 en wordt maandelijks herhaald.

KERSTVAKANTIE
Juist ook in de kerstvakantie is een bezoek aan de Koperen Knop leuk. Dan zijn in het Museumcafé naast koffie, thee en fris diverse lekkernijen te koop. Ook de aanbieding van een speciale herfstappelkoek of een bokbiertje gelden dan nog. Voor de kinderen is er bij de expositie een speciale speurtocht en voor de kleintjes zijn er kleurplaten en gratis kleurtjes, die meegenomen mogen worden. Ook is er een gratis grabbelton.

TWEEDE KERSTDAG OPEN
Het museum is open op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en ook op Tweede Kerstdag gedurende deze tijd. Op de zaterdagen bent u welkom van 11.00-17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.
Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: 0184-611366, koperenknop@koperenknop.nl