Voor kinderen is Museum De Koperen Knop erg leuk. Er is altijd wat te doen en te zien. Een bijzondere expositie, het voorhuis van het museum, de museumtuin, een speurtocht, meewerken met de smid of een bezoek met je school. Het is ook leuk om over het museum of iets daaruit een spreekbeurt op school te houden. Ook kun je er met je vriendjes je verjaardag vieren.
Voor kinderfeestjes zijn diverse mogelijkheden. Wilt u meer informatie bel dan met 0184-611366.

Expositie

Als je wilt weten welke expositie er is, moet je even op de pagina exposities van de website kijken. Of op de pagina met activiteiten, over wat er bij de expositie wordt georganiseerd. Bij de exposities worden speciale speurtochten gemaakt en vaak zijn er ook kleurplaten. Als je meer wil weten kun je altijd een van de suppoosten (medewerkers) vragen. Die willen je altijd helpen.

Museuminspecteur

Lijkt dit je een leuk museum? Word dan een museuminspecteur! Op de website van de museuminspecteurs kan je hier meer over lezen. Je kunt natuurlijk de app gebruiken of je kunt een inspectierapport downloaden. Vul hem in na je bezoek aan het museum, geef je score door en maak kans op hele leuke prijzen! Op de website van de museuminspecteurs kan je ook lezen hoe andere inspecteurs het in ons museum vonden. Goed hé?

Het museum & de tuin

Hier vind je van alles uit de tijd dat je opa en oma nog klein waren. De mensen sliepen niet in een bed, maar in een bedstee. Heel gezellig met gesloten deurtjes of gordijn, elke nacht in je eigen tentje. Centrale verwarming, zoals die nu overal is, was er vroeger niet. Er was een grote open haard in de schouw, waar men zich moest warmen en waar ook het eten werd gekookt. Zo zijn er heel veel dingen die nu heel anders zijn dan toen. Meer informatie vind je in elke ruimte.

In de grote tuin achter het museum is van alles te zien over de geschiedenis van de natuur. Tijdens een tuinwandeling kom je veel tegen. Leuk is ook het kippenhok vooraan de tuin. En als je geluk hebt is de smid aanwezig, waar je mag meehelpen.

Met je school naar het museum

Speciaal voor de scholen heeft Museum De Koperen Knop een kort lesprogramma opgesteld. Met mogelijkheden voor een museumbezoek om van de boeiende cultuurhistorie van de Alblasserwaard te komen genieten. Dat kan het best in het museum zelf. maar naar wens komt het museum ook naar school voor een speciale presentatie.

De educatiecommissie (vier onderwijsvrijwilligers) geeft de les en verzorgt de presentaties. Hoe dit gebeurt wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van de kinderen.

Het museum heeft hiervoor een aantal vaste keuzemogelijkheden ontwikkeld, zoals:

-De groep krijgt in het museum een les over Trijntje, de oudst begraven vrouw van Nederland, gevonden op een donk, dichtbij het museum.
-De groep krijgt in het museum een les over wonen in de 19e eeuw.
-De expositie die er op dat moment is (zie website) wordt bezocht

Soms heeft een school een speciale wens. Als dit vroegtijdig wordt gevraagd, kan worden bekeken of dit mogelijk is. Neem hiervoor contact op met 0184-611366.

Het maximum aantal leerlingen per groep is dertig. Zowel de leerlingen als de begeleiders hebben gratis toegang. In het museumcafé is koffie en thee te koop. De bij de lessen horende vragenlijsten mogen worden meegenomen. Maar als ze in het museum worden ingeleverd wordt er elk kwartaal een uitgeloot voor een leuk prijsje.

Een kinderfeestje in het museum

Er zijn diverse mogelijkheden. Wilt u meer informatie belt u dan met 0184 611366.

Een feestje duurt ongeveer 2 uur. Kinderfeestjes en workshops moeten altijd 2 weken van te voren worden gereserveerd.

Wanneer u zich aanmeldt wilt u dan uw naam, contact- en e-mailadres vermelden en uw telefoonnummer.