Begin twintigste eeuw mechaniseerde het boerenbedrijf. Dit had schaalvergroting tot gevolg. Steeds meer koeien. Want alleen een flinke veestapel zorgde voor voldoende inkomsten. Voor meer stalling bouwde men in de jaren dertig een grote schuur achter de boerderij. Deze is tijdens een grote storm in 1973 verwoest. Op de restanten is een verhoogd terras gemaakt, waar later een theehuisje aan is gebouwd. Hier is in 2016 een theetuin geopend.

Museumcafé

Het museumcafé is een prima gelegenheid om rond uw bezoek te genieten van een heerlijke consumptie, al dan niet met wat lekkers. Er zijn warme en koude dranken, evenals wijn en bier. Ook is er een assortiment koeken en zijn er tosti’s en ijsjes te koop. Bij mooi weer kan er gebruik worden gemaakt van het terras naast het museumcafé.

Het museumcafé kan buiten de openingstijden worden gebruikt voor kleine bijeenkomsten, eenvoudige lunches en vergaderingen.

Theetuin

Van half april tot begin oktober is Theetuin De Knop open (woensdag t/m zaterdag van 13.00-16.30 uur). Alleen als het weer dit toelaat. Bij twijfel over het weer kan er altijd worden uitgeweken naar het terras bij het museumcafé, zodat u toch buiten kunt zitten.

Hier zijn ook warme en koude dranken verkrijgbaar, evenals wijn en bier, koeken, tosti’s en ijsjes.

De theetuin is ook zeer geschikt om bij goed weer in kleine groepen van een eenvoudige lunch te genietenbof met een groep te genieten van een drankje of een kleine high tea.