In het begin van de twintigste eeuw kwam de mechanisatie van het boerenbedrijf in de Alblasserwaard goed op gang. Dit resulteerde in schaalvergroting. Het aantal koeien moest worden uitgebreid, want alleen een flinke veestapel zorgde voor voldoende inkomsten. Als stalling voor de koeien en extra hooiberging bouwde de toenmalige eigenaar in de jaren dertig achter het hoofdgebouw een grote schuur. Deze is tijdens een grote storm in 1973 in elkaar gewaaid. Op de restanten van de muren is een verhoogd terras gemaakt, waar later een theehuisje aan is gebouwd. Op dit terras is in 2016 een theetuin geopend. Een jaar later is de theetuin uitgebreid met een lager gelegen gedeelte.

Museumcafé

In het museumcafé, gevestigd in het hoofdgebouw, bent u tijdens de openingsuren van het museum welkom. Het is een prima gelegenheid om voorafgaand, tijdens of na uw bezoek te genieten van een consumptie, al dan niet met een versnapering. Er zijn warme en koude dranken verkrijgbaar, evenals wijn en bier. Ook is er een assortiment koeken en zijn er tosti’s en ijsjes te koop. Bij mooi weer kan er gebruik worden gemaakt van het terras naast het museumcafé.

Het museumcafé kan buiten de openingstijden worden gehuurd voor kleine bijeenkomsten, etentjes en vergaderingen.

Theetuin

Van half april tot begin oktober is Theetuin De Knop open (woensdag t/m zaterdag van 13.00-16.30 uur). Uiteraard alleen als het weer dit toelaat. Bij twijfel over het weer kan er altijd worden uitgeweken naar het terras bij het museumcafé.

In de theetuin zijn warme en koude dranken verkrijgbaar, evenals wijn en bier. Ook is er een assortiment koeken en zijn er tosti’s en ijsjes te koop.

De theetuin is ook zeer geschikt om bij goed weer in groepsverband te lunchen of met een groep te genieten van een drankje of een high tea.

8,2 AD terrassentroffee

De theetuin is in 2016 beoordeeld door het AD met een 8,2 tijdens de terrassentrofee!

Lees hier het hele artikel: Terrassentrofee AD 2016

Assortiment

Naast verschillende bijzondere theesoorten zijn er in de tuin ook diverse soorten koffie verkrijgbaar (gemaakt van verse bonen) en een assortiment frisdranken. Voor wie trek heeft in wat lekkers zijn er speciale zoetigheden en diverse tosti’s. Er wordt ook bier en wijn geschonken en er is een beperkt assortiment ijs verkrijgbaar. De theetuin is ook uitstekend geschikt voor een lunch of een high tea, maar dat moet er wel vooraf worden gereserveerd.

Openingstijden Theetuin april t/m september bij goed weer

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13.00 – 16.30
Donderdag13.00 – 16.30
Vrijdag13.00 – 16.30
Zaterdag11.00 – 16.30
ZondagGesloten

 

  • Als u met een groep eerder dan 13.00 uur van de theetuin wilt genieten of als de sluitingstijd van 16.30 uur u te vroeg is, belt u een paar dagen van te voren even.
  • Als de tuin niet open is, kunt u tijdens de gebruikelijke openingsuren terecht in het museumcafé of het daarnaast gelegen terras.