EXPOSITIE & WEDSTRIJD HET IS LENTE

 

In het voorjaar van 2023 organiseert Museum De Koperen Knop een expositie waarin de amateurkunst centraal staat. De veelzeggende titel ‘HET IS LENTE’ geeft aan dat het thema hiervan ‘LENTE’ moet zijn. Iedereen kan meedoen en heel veel is mogelijk. Als u wilt deelnemen kunt u dit reeds nu aangeven. Wacht niet te lang, want de ervaring heeft geleerd dat de ruimte beperkt is en de belangstelling groot.  

 

VRAAG

Regelmatig krijgt het museum de vraag voorgelegd wanneer er weer eens een amateurkunst-expositie is. Die gaat er volgend jaar komen: van 4 februari t/m 25 maart 2023 is de expositieruimte geheel gereserveerd voor iedereen die met plezier kunst maakt. Wat voor kunst dat is, bepaalt u als deelnemer zelf. Een schilderij, een keramisch voorwerp, een tekening of aquarel, iets van glas of van metaal. Misschien wel van hout, kunststof of wat van textiel. Zet uw creatieve brein aan het werk en bedenk iets origineels.

 

OPROEP

Wacht niet te lang met een reactie als u wilt meedoen, want er zal veel aanbod komen. Beantwoord daarom deze oproep per email op koperenknop@koperenknop.nl en geef daarbij naast uw naam, emailadres en telefoonnummer ook aan wat u voor deze expositie gaat maken. Liefst zo recent mogelijk of geheel nieuw werk. Doe dat uiterlijk 1 november 2022, waarna u snel een reactie krijgt of u kunt deelnemen.

 

WEDSTRIJD

Aan de inzendingen is ook een wedstrijd verbonden. Afhankelijk van de diversiteit van wat wordt aangeboden voor de expositie, worden er prijzen bepaald voor uiteenlopende categorieën. Er zal een deskundige jury worden samengesteld, die zich over de werken gaat buigen. Daarnaast krijgen ook de bezoekers de gelegenheid om een publieksprijs toe te kennen.

 

HET MUSEUM

Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open; dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur. Voor informatie: www.koperenknop.nl.

Het museum is gevestigd in een rijksmonument, een grote voormalige boerderij. In de vroegere stal is een moderne expositieruimte en in het voorhuis een permanent gedeelte. Er zijn diverse bijgebouwen, een grote museumtuin, een royale zaalruimte en een museumcafé met terras. Groepsbezoek en het gebruik van het museum voor vergaderingen of een cursus kan ook op andere tijden. Voor vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of belt u 0184-611366.