RABO CLUBSUPPORT
Van 5 t/m 25 oktober 2020 kan worden gestemd om uw eigen museum De Koperen Knop een ondersteuning te geven. Extra geld, voor een extra impuls van de regionale cultuur, is altijd welkom. Maar in dit bijzondere jaar is het ook nog eens hard nodig. En, hoe sterker Museum De Koperen Knop wordt, hoe beter dit is voor de cultuurhistorie.

DOE OOK MEE, ALS U LID VAN DE RABOBANK BENT
U kunt als u lid bent van de Rabobank Lek en Merwede mee bepalen dat het museum een financiële ondersteuning krijgt. Breng daarom een stem uit op Museum De Koperen Knop. Dat kan in de periode 5 oktober 2020 tot en met 25 oktober 2020.U krijgt hiervoor van de Rabobank een code toegestuurd.

FUNCTIE VAN DE KOPEREN KNOP
Museum De Koperen Knop heeft als doel om de inwoners van de Alblasserwaard de gelegenheid te geven tot het kennisnemen van kunst, cultuur en historie. Dit gebeurt onder meer door het verzamelen van een vaste collectie streekeigen voorwerpen. Die voorwerpen staan opgesteld in het museum, maar een groot deel bevindt zich in de depots. Het is de hoogste tijd dat deze depotcollectie meer in beeld komt.

DOEL: DIGITALISATIE
Dat wil De Koperen Knop doen met een digitaliseringsproject. Daarmee wordt dat een belangrijk deel van de museale collectie voor iedereen toegankelijk. Door het opnemen van foto’s, films en beschrijving van de voorwerpen op de website. Daarbij wordt de informatie doorgelinkt aan andere websites en bijvoorbeeld scholen en andere instellingen. Een belangrijk item hierin is Trijntje, een icoon uit de streek, die sinds kort nummer 1 staat in de Canon van Nederland waar met name de scholen in hun lessen veel gebruik van maken bij de start van het schooljaar.

Maak ons blij met uw stem en dus met een extra financieel steuntje in de rug, zeker in deze buitengewone tijd. Al vast veel dank voor de door u te nemen moeite.

Klik hier om uw stem uit te brengen.