REIZENDE EXPOSITIE KUNSTWERKEN
Het openluchtschilderfestival en het kidskunstfestival van het jubilerende Museum De Koperen Knop en de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam was een groot succes.

Vanaf 14 januari tot en met 20 februari 2020 is een gedeelte van de ingeleverde werken van Pintar Rapido te zien in Gezondheidscentrum Hardinxveld-Giessendam en een gedeelte in partycentrum ’t Hart. De expositie van kidskunst in de etalage van het winkelpand Peulenstraat 178 is inmiddels beëindigd.

PINTAR RAPIDO & KIDSKUNST
In de morgen van 14 september 2019 haalden veertig vrijetijdskunstenaars een doek op in het museum en gingen in de buitenlucht aan de slag. Aan het eind van de middag leverden de deelnemers hun schilderij in De Koperen Knop in. Intussen hadden de deelnemers ‘voor onderweg’ een uitgebreid lunchpakket en koffie en thee gekregen.

Al in het voorjaar werden alle kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan een kidskunstfestival. Elk kind mocht een eigen kunstwerk creëren met als thema feest en dat aanmelden bij Museum De Koperen Knop. 110 inzendingen waren hiervan het verbluffende resultaat.

PRIJSUITREIKING
Alle werken waren vervolgens drie dagen te zien in Museum De Koperen Knop. Ze konden daar niet alleen worden bekeken, maar werden ook beoordeeld door een deskundige jury en een publieksjury. Dit resulteerden in vier prijzen voor de volwassenen van Pintar Rapido, die gingen naar 1: Elly Papasoikou, 2: Jan Bolder, 3: Cocky Kroos en de publieksprijs ging naar Sia Hollemans. Voor de organisatie van dit festival is een bijdrage uit de MAG-gelden ontvangen. De prijzen voor de kidskunst waren voor 1: Mila van Est, 2: Yfke de Rover, 3: Anna Voditska en de publieksprijs ging naar Karlijn van Loon.

MUSEUM DE KOPEREN KNOP
Als u meer wilt weten over Museum De Koperen Knop, kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor groepsbezoeken en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte is er een nieuwe arrangementenfolder 2020, die u ook op de website kunt vinden. In het museum zijn momenteel diverse vrijwilligersvacatures.