MUSEUMINSPECTEUR WORDEN
De jeugd krijgt de gelegenheid om museuminspecteur te worden. Meld je aan op: museumkids.nl. Ook kun je de app downloaden of informatie en een button ophalen in het museum. Let bij je bezoek aan De Koperen Knop goed op en vul de bij dit project behorende vragen in. Doe er ook een foto bij, bijvoorbeeld een selfie van jou in het museum. Tenslotte geef je het museum een rapportcijfer en daarmee maak je kans op leuke landelijke prijzen.

ER IS NOG MEER VOOR KIDS
Ook zijn er speurtochten voor de kids door het voorhuis van het museum. Daarnaast is er de genoemde proef met een nieuwe activiteit. Kids krijgen de gelegenheid om van een aantal objecten in het voorhuis een nieuwe door hen zelf bedachte tekstbordje te maken. Daarmee doe je alsof je zelf museumconservator bent. Hiervoor zijn speciale formulieren verkrijgbaar. Voor het invullen van de speurtochten en de bebordingsformulieren krijg je een gratis museumpotloodje en als je het formulier inlevert ook nog een polsbandje, terwijl je ook meedingt naar een leuke prijs.

Ook is er een wedstrijd om zelf een tegeltje te ontwerpen. Als je hier klikt zie je wat je kan doen om een prijs te winnen.

Maak van een aantal objecten in het voorhuis een nieuwe door jou zelf bedacht tekstbordje.

Je kunt bij de balie vragen om een formulier.