Speurtocht, detectivespel en knutselen voor kinderen tijdens de expositie ‘Spannende Troep’
Heb je de speurtocht gemaakt, lever hem dan in bij de balie en ontvang een verrassing.
Na de expositie worden er 5 prijswinnaars uitgeloot.

 

DIERENJUNGLE
Bij de expositie’Spannende Troep’ zijn veel van de getoonde kunstwerken dieren: van stof (wol, katoen en meer), van metaal (oud bestek of blik), van hout (een olifant van een aantal tafels gemaakt), beschilderde boek kaften, krukjes van oude boeken enzovoort. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het in de expositie tegen.

Door dieren centraal te stellen worden juist kinderen betrokken bij het onderwerp van het verminderen van de afvalberg. Die kinderen zijn de volwassenen van straks. De expositie heeft dan ook nadrukkelijk een educatieve functie. De regionale reinigingsdienst Waardlanden zorgt voor voorbeelden, tips en aanvullend materiaal.

WAT HET MUSEUM BIEDT voor de kinderen
Voor de kids is er een spannend detectivespel (waarbij de ouders en grootouders mogen helpen) en is er een knutselmogelijkheid in een grote eigen tent, om zelf aan de slag te gaan aan de hand van enkele voorbeelden. Kinderen kunnen een speurtocht maken en voor de kleinste kinderen zijn er ook kleurplaten.

MUSEUM DE KOPEREN KNOP
Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. De theetuin is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. De expositie begint 4 juli 2020 en loopt door tot en met 19 september 2020.