Streep door wandel en fietsvierdaagse

De Vierdaagse Alblasserwaard gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. De 24ste editie van het wandel- en fietsevenement wordt verschoven naar 2021.

De Vierdaagse Alblasserwaard, die jaarlijks duizenden deelnemers uit het hele land trekt, stond eigenlijk op de rol voor 20 t/m 23 mei. De landelijke overheid maakte onlangs echter bekend dat er tot 1 juni geen evenementen plaats mogen vinden. ‘Daarmee wordt definitief een streep gezet door de vierdaagse’, stelt de organisatie.

De editie van dit jaar zou een bijzondere worden, omdat deze in teken zou staan van ’75 jaar vrijheid’.
Zo stonden onder meer een kampement en een optreden van de Band of Liberation gepland. ‘Wij zijn ons bewust van de teleurstelling bij wandelaars, fietsers, sponsoren, ondernemers en vrijwilligers’, aldus de organisatie. ‘Maar we staan uiteraard achter de maatregelen van het kabinet.’

Nieuwe data
De nieuwe data van de Vierdaagse Alblasserwaard zijn 12 tot en met 15 mei 2021. De organisatie van het evenement benadrukt dat de eigenlijk voor dit jaar uitgestippelde route met rustpunten dan zoveel mogelijk dezelfde blijft.
De Vierdaagse Alblasserwaard vloeit voort uit de fietsvierdaagse en wandeldriedaagse, die al jaren rond Hemelvaartsdag werden gehouden in de regio.