VERKOOPDAG PLAYMOBIL
Het is deze zomer druk in Museum De Koperen Knop. De expositie Playmobil Verzamelt trekt veel bezoekers. Als extra activiteit is er op zaterdag 6 augustus 2022 een speciale verkoopdag. Dan bieden Playmobilverzamelaars tussen 11.00 en 16.00 uur een aantal bijzondere en veelal niet meer verkrijgbare onderdelen van Playmobil te koop aan. Deze verkoop gebeurt op De Etage van het museum.

EXPOSITIE
Dagelijks komt jong en oud genieten van de schitterende speelgoedexpositie, die door een groep verzamelaars in Museum De Koperen Knop is ingericht. Elk object op zich heeft zoveel herkenbare elementen in zich dat er voor iedereen veel plezier aan de expositie te beleven is. In de expositieruimte is een aantal bijzondere diorama’s opgesteld. Daar tussendoor is de geschiedenis van de overbekende speelgoedlijn in beeld gebracht.

VERKOOPDAG
De makers van Playmobil zorgen met grote regelmaat dat er nieuwe poppetjes en andere elementen van het speelgoed op de markt komen. Daarmee verdwijnt soms ook een onderdeel of serie, die al vele jaren bestaat. Echte verzamelaars zijn echter veelal juist op zoek naar onderdelen van die bijzondere niet meer in de reguliere verkoop voorkomende series. Zij zijn bijzonder welkom op deze verkoopdag. Maar ook voor anderen is er wellicht wat leuks te koop. Aan een bezoek aan de verkoopdag zijn geen verdere kosten verbonden dan de gebruikelijke entreeprijs voor het museum.

ANDERE ACTIVITEITEN
Het elk jaar terugkerende detectivespel staat deze zomer helemaal in het teken van Playmobil. De kids krijgen bij de balie van het museum een lijst en kunnen daarmee door het hele museum opgestelde kistjes met een Playmobil-tafereel langs lopen en de daarbij behorende vragen beantwoorden.

Er is ook een speciale speurtocht door de expositie en er zijn ook algemene museumspeurtochten en kleurplaten. Natuurlijk zijn er ook Playmobilspeeltafels en in de museumshop is Playmobil te koop.

HET MUSEUM
Terwijl de kids zich met Playmobil vermaken kunnen de ouders en grootouders heerlijk genieten van de rest van het museum of van de museumtuin. Van woensdag t/m zaterdag is ook de theetuin open en op andere dagen kunt u voor een consumptie terecht in het museumcafé of het daarnaast liggende terras.