MAAK JE EIGEN LANDSCHAPSTEGELTJE

Antieke tegeltjes zijn er in allerlei soorten en met tal van afbeeldingen. In elk geval zijn ze 13 x 13 cm groot. Wat er op afgebeeld staat kan van zeer uiteenlopende aard. Zo zijn er tegels met dieren, kinderspelen, huisjes, werkzaamheden en ook met landschapjes. In het museum liggen kartonnen tegels, die ingetekend kunnen worden met een landschapje.

Iedereen kan hier aan mee doen en na inlevering worden mooiste gebruikt om te presenteren en zijn er enkele leuke prijzen te winnen.

Maar ook van huis uit kan iedereen meedoen aan deze wedstrijd. Teken op een vel papier een vierkant van 13 x 13 cm. Teken in de vier hoeken een hoekmotief, zodat het op een echte antieke tegel begint te lijken. Welke hoekmotief je hierbij kiest bepaal je zelf. Dat mag ook iets zijn dat je zelf hebt bedacht. Of… print één van bijgevoegde tegeltjes uit en maak er een antieke tegel van.

Teken vervolgens een ‘landschapje’ in het midden. Welke kleur je hiervoor gebruikt maakt niet uit. Dan stuur je dit op naar het museum, nadat je duidelijk je naam en adresgegevens (inclusief je emailadres) hebt vermeld.

Adres Museum De Koperen Knop
Binnendams 6
3373 AD Hardinxveld-Giessendam