Algemeen nieuws

Kunst met toegevoegde waarde

Dit najaar staat het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden centraal op een expositie. In Museum De Koperen Knop, op initiatief van Den Hâneker. Een opvallende plaats daarin is het werk Salix Alba, van beeldend kunstenares Agnes de Kok uit Schalkwijk.

De Koperen Knop zoekt vrijwilligers

Hoewel de zomer van 2018 nog gaande is, start Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam binnenkort met de verdergaande voorbereidingen voor 2019. Omdat er behoefte blijkt te zijn aan meer vrijwilligers, die het bestaande team komen ondersteunen, is dit een oproep voor medewerkers ter vervulling van vacatures op verschillende werkgebieden:

Het is druk in Museum De Koperen Knop

Museum De Koperen Knop staat deze zomer volop in de belangstelling. Naast een groot aantal bezoekers voor de huidige expositie over Donald Duck mag het zich verheugen in een overweldigend aantal inzendingen voor de fotowedstrijd over het Landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

De Koperen Knop is er ook voor de jeugd

Museum De Koperen Knop is aan het vernieuwen en verjongen. Niet alleen qua organisatie, maar Zowil het museum nog meer de jeugd – zowel kinderen als de wat oudere jongeren – bij de activiteiten gaan betrekken. Dat is een vereiste in moderne tijd van veranderende en groeiende ontwikkelingen.

Plaatselijke vlag weer te koop

Ter gelegenheid van het HAGI-festival verkocht Museum De Koperen Knop vorig jaar de gemeentevlag van Hardinxveld-Giessendam. Dat bleek een succes want nog steeds is op verschillende plaatsen de vlag te zien. De Koperen Knop kreeg nadien met regelmaat de vraag of er nog een vlag te koop was.